Mijn Voedingscentrum

Mijn Eetmeter

Krijg inzicht in wat jij eet

Benieuwd of je dagelijks voldoende vitamines, mineralen en energie binnenkrijgt? En in hoeverre je eet volgens de Schijf van Vijf? Ontdek het door online Eetdagboek Mijn Eetmeter in te vullen. Je krijgt direct advies op maat.

Mijn nieuwe balans: hulp bij gezond afvallen

Wil je afvallen? Grote kans dat Mijn nieuwe balans binnen Mijn Eetmeter iets voor jou is. Mijn nieuwe balans kan ondersteunen bij het zetten van kleine maar uitdagende stappen richting een gezonder gewicht. We vragen je om het eetdagboek, je beweging en jouw gewicht bij te houden. Daarmee brengen we jouw voortgang in beeld en helpen we je met tips en advies. Meer weten? Lees: Hoe gebruik je Mijn nieuwe balans bij afvallen?

Nu starten

Gelijk aan de slag met Mijn Eetmeter?
Registreer je gratis!

Gebruik ook de app Mijn Eetmeter met barcode-scanner

Gebruik voor op je mobiel de Mijn Eetmeter-app. Download deze gratis in de App store en Play Store.
Je kunt de website en de app naast elkaar gebruiken. Alles wat je in de app invult verschijnt ook in je dagboek op de website en andersom.

Wat is Mijn Eetmeter?

Mijn Eetmeter is een eetdagboek waarin je dagelijks invult wat je eet en drinkt. Er staan ruim 100.000 producten in Mijn Eetmeter. De tool laat zien of je voldoende voedingsstoffen en energie binnenkrijgt. Ook kun je per dag bekijken hoeveel jij eet uit de Schijf van Vijf én erbuiten. Voor de producten buiten de Schijf van Vijf reiken we gezondere alternatieven aan. Zo werk je stapje voor stapje aan een (nog) gezonder eetpatroon.


Je krijgt in Mijn Eetmeter een voedingsstoffen-advies (inclusief kilocalorieën) en een Schijf van Vijf-advies.Al tijdens het invullen van je dagboek zie je hoeveel kilocalorieën (kcal) in je producten zit. Je kunt dat ook instellen op koolhydraten, eiwit of zout bijvoorbeeld.


Wat maakt Mijn Eetmeter uniek?

1. Altijd actueel

Mijn Eetmeter is de enige app die de productinformatie direct haalt uit de Levensmiddelendatabank. De Levensmiddelendatabank is dé onafhankelijke databank van Nederland met uitgebreide informatie over levensmiddelen. Deze databank wordt continu geüpdatet en is daardoor altijd actueel.

2. Helemaal gratis en zonder commercieel belang

Mijn Eetmeter is en blijft gratis. Het Voedingscentrum kan deze app gratis aanbieden omdat wij 100% door de overheid gefinancierd worden om mensen te helpen gezonder te eten. Omdat we geen commercieel belang hebben is onze informatie onafhankelijk en betrouwbaar. We zullen ook nooit je persoonlijke informatie delen met derden.

3. Voedingswaarde zoals je het eet

Scan of selecteer je bijvoorbeeld een pasta, dan wil je natuurlijk de voedingswaarden toevoegen van de gekookte pasta; zo eet je het immers. Staan op het etiket de waarden van de rauwe pasta, dan rekenen wij dit in Mijn Eetmeter voor je om. Of als je groente eet, dan kun je kiezen of je dit rauw of gewokt eet bijvoorbeeld.

4. Advies ook op vitamines en mineralen

Op het etiket staat hoeveel energie, vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, vezels en zout er in het product zit. In Mijn Eetmeter krijg je voor deze voedingsstoffen direct een advies op maat. Maar je kunt in Mijn Eetmeter ook letten op vitamines en mineralen. Wij koppelen namelijk alle producten aan algemene voedingswaarden. Zo kunnen wij je inzicht geven in heel veel voedingstoffen.

5. Volgens de Schijf van Vijf

Mensen die graag meer volgens de Schijf van Vijf willen eten, bieden we een Schijf van Vijf-advies aan. Daarin krijg je te zien hoeveel jij al eet volgens de Schijf van Vijf en krijg je tips hoe je gezonder kunt kiezen.

6. Link met de app ‘Kies ik Gezond?’

Gebruikers van onze ‘Kies ik Gezond?’-app kunnen producten vanuit die app favoriet maken in Mijn Eetmeter. In deze app zie je per product of het gezond is.

Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.