eetmeter

Mijn Eetmeter

Scan je dagmenu
Benieuwd of je dagelijks voldoende vitamines, mineralen en energie binnenkrijgt? De Eetmeter scant je dagmenu en geeft gelijk een persoonlijk advies.


Nu starten

Gelijk aan de slag met de Eetmeter?
Zorg dat je bent ingelogd. Zo blijft alles wat je hebt ingevuld opgeslagen in jouw persoonlijke account.

Wat is de Eetmeter?

De Eetmeter is een eetdagboek waarin je dagelijks invult wat je eet en drinkt. De tool laat zien of je voldoende voedingsstoffen en energie binnenkrijgt.

Schrik niet: het is bijna onmogelijk om elke dag alle voedingsstoffen in de juiste hoeveelheid binnen te krijgen. Dat hoeft ook niet. Het gaat er om dat je gemiddeld, over een langere periode van ongeveer 1 à 2 weken, voldoende van alle voedingsstoffen binnenkrijgt.

De Eetmeter laat ook zien hoeveel energie (calorieën) je dagelijks nodig hebt. Voor de gemiddelde vrouw komt dit neer op 2000 calorieën en voor de gemiddelde man op 2500 calorieën per dag. Let wel: dit geldt wanneer je gezond bent en geen overgewicht hebt.

Voorbeeldschermen


Vul in wat je eet en drinkt tijdens het ontbijt, lunch, diner en tussendoor. Je ziet direct het aantal calorieën per dag.Bekijk je persoonlijke adviezen: van welke voedingsstoffen krijg jij te veel of te weinig binnen?

Hoe werkt het?

  1. Vul in wat je eet en drinkt tijdens het ontbijt, de lunch, het avondeten en tussendoor.
  2. De Eetmeter berekent of je van een voedingsstof genoeg, te veel of te weinig binnenkrijgt.
  3. Je kunt het dagboek en de resultaten downloaden en printen.
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.