Mijn Eetmeter

Krijg inzicht in wat jij eet
Benieuwd of je dagelijks voldoende vitamines, mineralen en energie binnenkrijgt? En in hoeverre je eet volgens de Schijf van Vijf? Ontdek het door online Eetdagboek Mijn Eetmeter in te vullen. Je krijgt direct advies op maat.


Nu starten

Gelijk aan de slag met de Eetmeter?
Zorg dat je bent ingelogd. Zo blijft alles wat je hebt ingevuld opgeslagen in jouw persoonlijke account.

Wat is Mijn Eetmeter?

Mijn Eetmeter is een eetdagboek waarin je dagelijks invult wat je eet en drinkt. Er staan ruim 90.000 producten in Mijn Eetmeter. De tool laat zien of je voldoende voedingsstoffen en energie binnenkrijgt. Ook kun je per dag bekijken hoeveel jij eet uit de Schijf van Vijf én erbuiten. Voor de producten buiten de Schijf van Vijf reiken we gezondere alternatieven aan. Ook kun je kiezen voor een uitdaging. Zo werk je stapje voor stapje aan een (nog) gezonder eetpatroon.

Wat maakt Mijn Eetmeter uniek?

1. Altijd actueel

Mijn Eetmeter is de enige app die de productinformatie direct haalt uit de Levensmiddelendatabank. De Levensmiddelendatabank is dé onafhankelijke databank van Nederland met uitgebreide informatie over levensmiddelen. Deze databank wordt continu geüpdatet en is daardoor altijd actueel.

2. Helemaal gratis en zonder commercieel belang

Mijn Eetmeter is en blijft gratis. Het Voedingscentrum kan deze app gratis aanbieden omdat wij 100% door de overheid gefinancierd worden om mensen te helpen gezonder te eten. Omdat we geen commercieel belang hebben is onze informatie onafhankelijk en betrouwbaar. We zullen ook nooit je persoonlijke informatie delen met derden.

3. Voedingswaarde zoals je het eet

Scan of selecteer je bijvoorbeeld een pasta, dan wil je natuurlijk de voedingswaarden toevoegen van de gekookte pasta; zo eet je het immers. Staan op het etiket de waarden van de rauwe pasta, dan rekenen wij dit in Mijn Eetmeter voor je om. Of als je groente eet, dan kun je kiezen of je dit rauw of gewokt eet bijvoorbeeld.

4. Advies ook op vitamines en mineralen

Op het etiket staat hoeveel energie, vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, vezels en zout er in het product zit. In Mijn Eetmeter krijg je voor deze voedingsstoffen direct een advies op maat. Maar je kunt in Mijn Eetmeter ook letten op vitamines en mineralen. Wij koppelen namelijk alle producten aan algemene voedingswaarden. Zo kunnen wij je inzicht geven in heel veel voedingstoffen.

5. Volgens de Schijf van Vijf

Mensen die graag meer volgens de Schijf van Vijf willen eten, bieden we een Schijf van Vijf-advies aan. Daarin krijg je te zien hoeveel jij al eet volgens de Schijf van Vijf en krijg je tips hoe je gezonder kunt kiezen.

6. Link met de app ‘Kies ik Gezond?’

Gebruikers van onze ‘Kies ik Gezond?’-app kunnen producten vanuit die app favoriet maken in Mijn Eetmeter. In deze app zie je per product of het gezond is.


Voorbeeldschermen


Vul in wat je eet en drinkt tijdens het ontbijt, lunch, diner en tussendoor. Je ziet direct het aantal calorieën per dag.Bekijk je persoonlijke adviezen: van welke voedingsstoffen krijg jij te veel of te weinig binnen?


Bekijk hoeveel jij eet binnen de Schijf van Vijf...

En krijg advies op maat!

Gebruik ook de app Mijn Eetmeter met barcode-scanner

De Eetmeter-app kun je vinden in de Apple iTunes store en Play Store.

Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.